Echelman’ın en yeni çalışması, kültürel ve fiziksel dünyamızın birbiriyle olan bağını anlatan kurulum “Earthtime 1.26 Hong Kong”, Mart 2019’da Hong Kong’daki The Peninsula Hotel’de prömiyer yaptı. Bir röportajında Janet Echelman eseri hakkında şöyle demişti:
“Zıt şeyleri yan yana koymayı seviyorum, ruhumuzu uyandırıyorlar. Eseri yaparken Peninsula Hotel’a gökten düşen bir heykel hayal ettim, otel bu girişim için mükemmel bir konuma sahip.”
Mercedes Benz tarafından sunulan, yaklaşık iki ay boyunca meydanın üzerinde asılı kalan ve sürekli renk değiştiren bu eser, 320 kilo ağırlığındaki bir ağdan oluşmakta ve yaklaşık 110 cm² bir alanı kaplamaktadır. Ağın üzerinde 360.000’den fazla düğüm bulunuyordu ve bu bilimsel veriler üzerine modellendi. Eserin bulunduğu form özellikle 2010’da Şili’de meydana gelen bir depreme ve bu olaydan sonra okyanus yüzeyinin aldığı şekle hitap ediyor. Kurulumun başlığındaki 1,26, bu olayın Dünya’nın dönüşünü hızlandırdığı ve günü 1,26 mikrosaniye kısalttığı gerçeğine atıfta bulunuyor. Bir günü sabit bir süre olarak düşünüyoruz, ancak dünyanın dönüş hızı fiziksel olaylara tepki olarak sürekli değişmektedir.
Dış etkenler (rüzgar gibi) kurulumun şeklini sürekli olarak etkilemektedir. Bu durum ”Her zaman bükülebilir ama asla kırılmaz.” sözünü, insanlığın elinde olmayan olaylara karşı duruşunu tanımlayacak bir slogan haline getirmiştir. Mercedes-Benz’in IAA MOBILITY 2021’deki görüntüsünün bir parçası olarak görüntülenen çalışma, gündüzden geceye durmadan değişime uğradı. Meydana karanlık çöktüğü zaman eserde bulunan LED ışıklar eserin görünümünün değişmesine sebep oldu. Pembe, mor ve mavinin farklı tonlarında hareket eden ışıklar, zaman zaman kurulumun farklı alanlarını öne çıkardı.