2021’de Vizyona Girmesi Merakla Beklenen 20 Film

2021 yılında izleyeceğimiz -umuyorum sinemalarda- merakla beklenen başlıca 20 filmi sizler için sıralamak istedik. İyi okumalar.

1- The King’s Man (26 Şubat 2021)

Ralph Fiennes

Matthew Vaughn’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Kingsman serisinin spin-off filmi olan “The King’s Man,” günümüzde yer alan Kingsman hikâyesinin öncesinde geçen olayları konu alacak. Kötü siyasilerin devletler arasında planladıkları savaşı durdurmak üzere bir ekip bir araya gelir. Filmin oyuncu kadrosunda Harris Dickinson, Ralph Fiennes, Djimon Hounsou, Alison Steadman, Aaron Taylor-Johnson, Matthew Goode, Gemma Arterton ve Tom Hollander gibi isimler yer alıyor.

2- Ghostbusters Afterlife (5 Mart 2021)

Trevor, Phoebe ve anneleri Callie, mali zorluklardan dolayı evlerinden taşınıp Callie’nin babasından kalan eve yerleşirler. Phoebe ve Trevor, çok geçmeden evde buldukları eşyalar ile büyük babaları Egon Spengler’ın, 80’lerin meşhur Hayalet Avcıları ekibinin bir üyesi olduğunun farkına varırlar. Trevor, Phobe ve arkadaşları buldukları eşyaları kurcalarken yaşadıkları kasabanın altından uyuyan bir tehlikenin tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olurlar. Kadroda Paul Rudd Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Sigourney Weaver ve eski kadrodan Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson yer alıyor.

3- Morbius (18 Mart 2021)

Konuyu özetlemem gerekirse Michael Morbius, kendisinde bulunan ve tedavisi olmayan bir kan hastalığını deneysel bir yöntem ile tedavi etmeye çalışır. Hastalığını iyileştirmek için yarasalardan da yararlanan Morbius’un başına beklenmedik olaylar gelir. Filmi Sony yapıyor ama Marvel evreninde geçececeğini biliyoruz, ilk fragmanda Spider-Man: Homecoming’de Vulture rolü ile karşımıza çıkan Michael Keaton’ı da gördük. Ama kafalar biraz karışık çünkü fragmanda Tobey Maguire‘in canlandırdığı Spider-Man’in de duvarda bir grafitisini gördük. Aynı zamanda J.K Simmons da kadroda. Bu iki ipucu gelecek Marvel filmleri için 3 Spider-Man’i bir arada görme düşüncesini akıllara getiriyor. Filmin kadrosunda, Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Tyrese Gibson, Jared Harris, Michael Keaton ve J.K Simmons bulunuyor.

4- Bond 25: No Time to Die (2 Nisan 2021)

Aktif hizmeti bırakan Bond, Jamaika’da sakin bir hayat sürmeye alışmaya çalışırken eski bir dostu olan CIA ajanı Felix Leither tarafından bir kurtarma görevi için yardımı istenir. Yardım etmeyi kabul eden Bond, sandığından daha zor bir görev ile karşı karşıya olduğunu anlaması uzun sürmez. 25. Bond filmi olan “Ölmek İçin Zaman Yok” Daniel Craig‘in James Bond’u canlandırdığı son film olacak. Kadroda Daniel Craig’in yanı sıra Rami Malek, Lea Seydoux, Lashana Lynch, son yılların parlayan yıldızı Ana de Armas ve usta oyuncular, Ralph Fiennes ile Christoph Waltz da yer alıyor.

5- A Quiet Place 2 (23 Nisan 2021)

2018 yılında çıkan ve yönetmenliğini The Office‘den hatırlaycağınız John Krasinski‘nin üstlendiği Sessiz Bir Yer‘in devam filmi olacak. Hayatta kalmak için sessiz kalmaları gereken insanların hikâyesini konu ediniyor. Başrollerinde Krasinski’nin yanı sıra Emily Blunt, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Cillian Murphy ve Djimon Hounsou yer alacak.

6- Black Widow (7 Mayıs 2021)

Avengers ekibinin yetenekli casusu Natasha Romanoff’u konu alacak Black Widow‘un ilk solo filmi. Karakteri diğer Marvel filmlerinde olduğu gibi yine Scarlett Johansson canlandırıyor. Kadroda Rachel Weisz, David Harbour ve son yılların yükselen ismi Florence Pugh yer alıyor.

7- Godzilla vs Kong (21 Mayıs 2021)

Beyaz perdenin gelmiş geçmiş en ikonik iki canavarı olan Godzilla ve King Kong bu sefer bir arada olacaklar. Film 2014’te çıkan Godzilla ile  2017’de çıkan Kong: Skull Island ve 2019’da çıkan Godzilla: King of the Monsters filmleri ile aynı evrende geçiyor. 2021’de yayınlanacak filmin kadrosunda, Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall ve Eliza Gonzalez gibi isimler yer alıyor.

8- Fast & Furious 9 (28 Mayıs 2021)

2001’de aramıza katılan seri, dünya çapında büyük sevgiye ve ilgiye sahip. Seri belki de hiç unutamayacağımız iki ismi hayatımıza dahil etti: Vin Diesel ve 2013’de aramızdan ayrılmasına rağmen filmlerde gördüğümüzde bizi tekrar tekrar üzen Paul Walker. Brian’ın aramızdan ayrıldığından bu yana çekilen ikinci film olacak Fast & Furious 9. Bu filmde ise sakin bir yaşam sürmek isteyen Dom’un tabii ki de geçmişi peşini bırakmaz. Dom, Charlize Theron‘un canlandırdığı Chiper karakteri ve onunla birlikte çalışan Dom’un kardeşi Jakop ile mücadele etmek zorunda kalacak. Jakop dediğim adam da John Cena, sıkı bir kapışma izleyebiliriz. Filmin oyuncu kadrosunda Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Lucas Black, Tyrese Gibson, Lex Elle, Charlize Theron ve The Rock‘ın kas kütlesinin yokluğunu doldurması beklenen John Cena abimiz var.

9- The Conjuring 3 (3 Haziran 2021)

Sessiz sedasız bir evren oluşturdular. Annabelle ve The Conjuring serisi. Bu iki seriden de en azından bir film bile olsa herkesin izlemiş olduğunu düşünüyorum. The Conjuring 3, serinin diğer iki filmi dışında, Anabelle 3’te de yer alan Lorraine Warren ve Ed Warren çiftimizin paranormal olayları araştırırken yaşadıkları olaylara odaklanıyor. Başrollerde, Vera Farmiga ve Patrick Wilson yer alıyor.

10- Venom: Let There Be Carnage (24 Haziram 2021)

İlk filmde hırslı bir muhabir olarak karşımıza çıkan Eddie Brock ile bir uyum sağlayan Venom’un devam filminde ise isimden de anlayabileceğimiz üzere Carnage karekteri ile olan mücadelesini izleyeceğiz. Başrollerde Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson ve Stephen Graham yer alıyor. Carnage, Venom’un aksine içinde hiç iyilik barındırmayan ve yaşam formunun da zihinsel problemlerinin olmasından dolayı, tam anlamıyla acımasız bir karakter. Tamam, Venom da yılın en iyi kahramanı değil, Spider-Man’in bir numaralı düşmanlarından biri de olabilir ama bir çok kez çizgi romanlarda, özellikle Carnage‘a karşı birlikte çalıştıklarını gördük. Deadpool gibi düşünün, o da birilerini öldürüyor ama özünde şeker gibi biri.

11- Top Gun 2 (2 Temmuz 2021)

1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis’in paylaştıkları Top Gun’ın devam filmi olacak Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini daha önce Oblivion’da Tom Cruise ile çalışan, Joseph Kosinski üstleniyor.

12- Uncharted (16 Temmuz 2021)

Tom Holland, The Lost City of Z filminden (2016)

Kâşif Francis Drake’in soyundan gelen, geçmişinde hırsız olan ancak sonraları hazine avcısına dönüşen Nathan Drake’in maceralarının anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas gibi isimler yer alıyor.

13- Jungle Cruise (29 Temmuz 2021)

Kâşif Lily Houghton, bir nehir gemisi kaptanı olan Frank ile birlikte efsaneye göre Amazon‘da iyileştirme güçlerine sahip olan bir Hayat Ağacı’nın aramaktadır. Filmin başrollerinde, Emily Blunt, Dwayne Johnson, Jack Whitehall ve Edgar Ramirez bulunuyor.

14- Suicide Squad 2 (4 Ağustos 2021)

DC çizgi romanlarında bol kötünün yer aldığı Suicide Squad serisisin aynı isimle uyarlanan ikinci filmin bu kez yönetmen koltuğunda Guadrian of the Galaxy serisinin sevilen yönetmeni James Gunn yer alıyor. İkinci filmde, ilk fimde yer alan Harley Quinn, Captain Bumerang, Rick Flag ve Amanda Waller yer alıyor. Will Smith yoğun çalışma programı nedeniyle bu filmde yer almayacak. Başrollerde Margot Robbie, Idris Elba, Joel Kinnaman, John Cena -ki kendisinin canlandıracağı Peacemaker’ın bir dizisi de gelecek-, Viola Davis, Jai Courtney ve Alice Braga bulunuyor.

15- Dune (1 Ekim 2021)

Frank Herbert’in 1965 yılında yazdığı “Dune” romandan uyarlanacak bu film 2021’de yayınlanacak ve filmin yönetmen koltuğunda Sicario, Enenmy, Prsioners, Arrival ve Blade Runner 2049 ile son yıllara damgasını vuran ve Oscar adaylığı da bulunan yönetmen Denis Villeneuve oturuyor. Filmin oyucu kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Jason Momoa, David Dastmalchian, Javier Bardem, Charlotte Rampling ve Dave Bautista gibi isimler bulunuyor. Film ile ilgili yakında daha ayrıntılı bir yazı yayınlayacağız.

16- Eternals (5 Kasım 2021)

Film, kozmik varlıklar olan Celestiallar’ın milyonlarca yıl önce insanlar üzerinde deneyler yaparak Eternallar ve Deviantlar’ı yaratma hikâyesini anlatacak. Anlayacağınız çok fazla süper güç var işin içinde. Filmin oyuncu kadrosunda Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Kit Harington bulunuyor.

17- Fantastic Beasts 3 (17 Kasım 2021)

Harry Potter serisinin öncesini konu alan, Fantastic Beasts serisinin üçüncüsü olan Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 filminin yönetmen koltuğunda bir kez daha David Yates oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Eddie Redmayne, Dan Fogler, Ezra Miller, Katherine Waterson, Johnny Deep ve Jude Law bulunuyor.

18- Mission Impossible 7 (19 Kasım 2021)

Rebecca Ferguson ve Tom Cruise, Rogue Nation filminden (2015)

Hollywood‘ın ikonik ajanlarından Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu edinen serinin 7. filminde, Tom Cruise’u yeniden Ethan Hunt olarak göreceğiz. Filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. En son Rogue Nation ile karşımıza çıkan Ajan Brandt karakterini canlandıran Jeremy Renner‘ın bu filmde yer alıp almayacağına dair henüz kesin bir bilgi yok. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci filmindem itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

19- Spider-Man 3 (17 Aralık 2021)

Spider-Man: Far From Home (2019)

Tom Holland’ın başrolde olduğu yeni Spider-Man serisinin üçüncü filmi olacak filmin adı henüz belli değil. Tom Holland’ın aksine, Zendaya, Tony Revolori, J.K Simmons yer alıyor. Son çıkan haberlere göre filmin kadrosuna Benedict Cumberbatch de katıldı. Geçtiğimiz günlerde Jamie Foxx‘un da filmin kadrosuna dahil olduğu açıklanmıştı ve kendisi Amazing Spider-Man serisinde canlandırdığı Electro karakterini canlandıracak yine. Eğri oturup doğru konuşalım, Foxx çok iyi oyuncu ama kötü bir Electro izledik. Yani bu kararın Andrew Garfield’in Spider-Man ile ilgili olmadığı düşüncesini reddediyorum. Adam Electro’yu çok iyi canlandırdı diye geri döndürmüş olamazlar.

20- Matrix 4 (22 Aralık 2021)

Matrix 4 set görüntüleri

1999 yılında yayınlanan “Matrix” serisinin dördüncü filmi olacak filmin yönetmen koltuğunda Lana Wachowski oturuyor. Neo karakterini bir kez daha Keanu Reeves, Trinity karakterini de bir kez daha Carrie-Anne Moss’un canlandırdığı filmin kadrosunda Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Jada Pinkett Smith gibi isimler yer alıyor. Matrix 4 ile ilgili ayrıntılı yazımız için buraya tıklayabilirsiniz. 🙂

Bonus: Justice League: The Snyder Cut (5 Eylül 2021)

Çoğu kişi konuyu biliyordur, Zack Snyder kızının başına gelenlerden sonra filmin yönetmenliğini bıraktı ve filmi Joss Whedon tamamladı. Whedon birçok değişiklik yaptı ve hem eleştirmenler hem de sinemaseverler tarafından film pek beğenilmedi, gişede de beklentilerin altında kaldı. Snyder’ın film çıktıktan sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile aslında çok farklı bir film izleyeceğimizi gördük. Yapılan kampanyalar ile beraber özellikle son üç yılda sıkça karşımıza çıkan #ReleaseTheSnyderCut hareketi başladı ve sonunda WarnerBros Snyder Cut‘ı yayınlama kararı aldı. 2017 yılında yayınlanan Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman ve Cyborg gibi DC çizgi romanlarının en popüler ve en sevilen kahramanlarını bir araya getiren Justice League, önümüzdeki yıl farklı bir versiyonu ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Teknik olarak filmi sinemalarda izlemeyeceğiz, film HBO Max’te yayınlanacak. 4 saat uzunluğunda olacak Justice League: The Snyder Cut, birer saatlik dört parça hâlinde yayınlanacak.

Sinema üzerine diğer yazılar için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Wikipedia, Beyazperde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir